Maiaua este un agent de crestere care in ultimii ani a inceput sa castige tot mai multa popularitate. Aluaturile cu maia au o aroma speciala, usor acrisoara, iar dupa ce sunt coapte, miezul este mai aerat, iar coaja este in general mai crocanta.
Daca esti brutar sau patiser si ai decis ca este timpul sa experimentezi cu acest agent de crestere, iata o lista cu cele mai populare produse in care este folosita de obicei maiaua!
Paine de maia
Painea cu maia este, fara indoiala, unul dintre cele mai populare produse de panificatie realizate cu ajutorul maialei, deoarece confera painii o aroma profunda, cu tente usor acrisoare, o crusta crocanta si o miez aerat si moale.
Croissant cu maia
Aceasta delicatesa frantuzeasca clasica este si mai delicioasa atunci cand este preparata cu maia. Straturile sale subtiri si gustul bogat de unt, alaturi de aroma pe care starterul din maia il are, fac din croissant sa fie un adevarat deliciu pentru micul dejun sau gustarea de dupa-amiaza.
Bagheta cu maia
Bagheta frantuzeasca este celebra pentru forma ei lunga si subtire si pentru coaja crocanta. Gustul bogat al beghetei impreuna cu aroma subtila a maialei o fac perfecta pentru a fi savurata, asa cum obisnuiesc francezii, alaturi de branzeturi si mezeluri.
Briose cu maia
Briosele sunt un desert preferat de foarte multe persoane, in special de copii, iar folosirea maialei in aluat le adauga un plus de savoare si o textura mai pufoasa. Acest desert este perfect pentru micul dejun sau pentru a insoti o ceasca de ceai sau cafea fierbinte.
Cozonac cu maia
Unul dintre cele mai iubite produse de patiserie din perioada sarbatorilor de iarna, cozonacul cu maia, are o aroma bogata si un miez moale si pufos.
Cu umpluturi variate, cum ar fi nuca sau ciocolata, cozonacu este un desertul festiv perfect.
Pizza cu maia
Pizza este unul dintre preparatele traditionale italienesti care au cucerit intreaga lume. Pizzerii care vor sa experimenteze cu preparatele lor au inceput sa utilizeze maiaua pentru a produce pizza, iar rezultatul este o crusta mai gustoasa si mai crocanta.
Panettone cu maia
Desert originar din Italia, panettone este un fel de cozonac cu stafide si fructe confiate. Folosirea maialei in aceasta reteta ii ofera o aroma aparte si un miez pufos, facandu-l o alegere preferata de multi in perioada sarbatorilor.
Cornuri cu maia
Cornurile pufoase cu crema sau cu dulceata de fructe sunt cu adevarat delicioase atunci cand sunt facute cu maia, deoarece aroma speciala pe care o da aluatului face ca aceste produse de patiserie sa fie si mai pufoase si aromate.
Focaccia cu maia
Focaccia este un fel de paine imbogatita cu ierburi aromate si ulei de masline, ce devine si mai aerata, crocanta si apetisanta, atunci cand este realizata cu maia. Gustul sau bogat si textura sa pufoasa devenind cu adevarat irezistibile.
Maiaua are un rol foarte important in crearea unora dintre cele mai delicioase si populare produse de panificatie si patiserie din intreaga lume.
Cu aromele si texturile lor unice, toate aceste produse cu maia sunt o alegere minunata pentru a testa si chiar pentru a le introduce in meniul afacerii tale.
Daca nu vrei sa iti produci propria maia, cea mai buna optiune este sa colaborezi cu un producator de agenti de crestere naturali care comercializeaza si maia.
Cu o experienta ce se intinde pe mai mult de 100 de ani, Lesaffre se afla in topul producatorilor internationali de agenti de crestere si poate deveni si partenerul tau. Iesi din zona de confort si prepara cele mai bune aluaturi cu maia!