10 alimente de mâncat pentru inima ta
Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în întreaga lume pe 29 septembrie , este o ocazie de a medita asupra obiceiurilor care sunt bune pentru inima ta. Sănătatea bună a inimii este rezultatul unei combinații de diverși factori, inclusiv exerciții fizice, obiceiuri alimentare sănătoase, eliminarea stresului etc. Să aruncăm o privire la 10 alimente pe care le puteți mânca pentru a vă menține inima în cea mai bună stare de sănătate.
rosii
Deci, ce face din roșii un prieten al inimii tale? Licopenul – un antioxidant care previne oxidarea colesterolului rău (LDL) și astfel reduce nivelul de colesterol din sânge. În plus, potasiul din roșii ajută la scăderea tensiunii arteriale și relaxează pereții vaselor de sânge.
Nuci
Bogate în acizi grași omega-3, nucile scad colesterolul total, colesterolul LDL și trigliceridele. Nucile previn, de asemenea , obezitatea , diabetul și hipertensiunea arterială – afecțiuni care contribuie la bolile cardiace.
Spanac
Acumularea de colesterol oxidat în pereții vaselor de sânge este o amenințare serioasă pentru sănătatea inimii. Vitamina C, beta-carotenul și alți nutrienți sunt abundenți în spanac și, împreună, ajută la prevenirea oxidării colesterolului și a acumulării în continuare pe pereții vaselor de sânge.
Ovăz
Ovazul scade nivelul colesterolului din sange si are fitonutrienti antiinflamatori si antioxidanti. Ambele proprietăți ajută la menținerea funcției arteriale.
Căpșună
Se știe că căpșunile scad colesterolul total și LDL. Sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianina, care previne evoluțiile care conduc în continuare la boli de inimă.
Citrice
Citricele precum lime, portocale și mandarina sunt o sursă excelentă de vitamina C. Acestea reduc sarcina ischemică asupra inimii și astfel previn blocajele și acumularea plăcii.
Linte
Cât de des consumați linte precum leguminoase, leguminoase și fasole? Ei bine, vestea bună este că lintea bogată în proteine vă poate reduce considerabil șansa de a dezvolta boli de inimă dacă le consumați în mod regulat.
Avocado
Acizii grași mononesaturați nu au numele rău care afectează totul „gras”. Dimpotrivă, ele sunt cunoscute drept „grăsimile bune”. Avocado este o sursă bogată de acizi grași mononesaturați. Includerea unui avocado în dieta dumneavoastră – sugerează multe studii științifice – vă va ajuta foarte mult la reducerea colesterolului .
Migdale
Unul dintre cele mai bogate alimente nutritive de pe planeta Pământ, migdalele au fost întotdeauna privite ca un aliment sănătos. Dar știați că sunt încărcate cu acizi grași mononesaturați și fibre prietenoase pentru inimă. Da, consumul regulat de migdale poate reduce nivelul colesterolului din sânge.
Rodie
Includerea zilnică a rodiei în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să preveniți deteriorarea pereților arteriali. Îmbunătățește fluxul de sânge către inimă și ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Amintiți-vă că o dietă bogată în fructe, legume cereale integrale și nuci este o modalitate bună de a vă menține inima sănătoasă. Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, începeți obiceiuri alimentare bune care să vă mențină inima sănătoasă pentru viață. Alături de obiceiurile alimentare sănătoase, asigurați-vă că faceți exerciții fizice fără greș și găsiți modalități de relaxare. O inimă bună este biletul tău către o viață sănătoasă și fericită!